
Mijn eerste maaltijd in 6 weken!
Dit is een recept uit het Tussenweekboekje van CWP. Ik ben gek op vis dus dit leek mij wel erg lekker. Voor het eerst zelf tomatensaus gemaakt, heb het volgens mij veel ingewikkelder gedaan dan nodig was..
Ingrediënten
- 150 gram verse kabeljauwfilet
- 150 gram broccoli
- 3 rijpe roma tomaten
- 1 dunne prei
- knoflook
- kruiden: djintan (komijn), ketoembar (koriander), chilipoeder, peper, koriaderblaadjes
- olijfolie
Bereidingswijze
Snij de prei in ringetjes. Doe wat olijfolie in een pan en bak hier zachtjes de prei in. Pureer de 3 tomaten. Voeg de knoflook, de tomaten en de kruiden toe aan de pan. Draai het vuur lager en laat een kwartiertje pruttelen. Roer af en toe door.
Kook de broccoli in ruim water beetgaar in 10-12 minuten. Bestrooi de vis met peper en olie en zet in een ovenschaal gedurende 7 minuten in het midden van de oven op 200 graden.
Serveer de vis met de tomatensaus en de groenten.