
Lekker gekruide kip!
Dit is een recept uit het Tussenweekboekje van CWP. Ik heb alleen de aubergine vervangen door bloemkool.
Ingrediënten
- 100 g kipfilet, geplet met een breed mes of vlakke hand
- knoflook
- 2 theelepels paprikapoeder
- versgemalen peper
- 1 eetlepel vers gehakte dragon (of 1 theelepel gedroogde dragon)
- 1 dunne prei, in ringetjes gesneden
- 100 gram bloemkool
- 150 gram spitskool, gesneden
- kruiden: tijm, peper, paprikapoeder, dragon, djinten, ketoembar
- 1 eetlepel olijfolie
Voor variatie kan je ook tomaat en champignon toevoegen.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Wrijf de kipfilet in met knoflook, paprikapoeder, peper en dragon. Leg de gesneden groenten in een ovenschaal en strooi hier nog wat kruiden overheen. Leg de filet erop en besprenkel met olijfolie. Maal hierover nog wat extra peper. Zet de schaal 10 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur tot 180 ºC, keer de filet en zet nog eens 10 minuten in de oven (of langer tot de kip gaar is). Dek de kip af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Een gedachte over “Kip met spitskool”