Naaien, een nieuwe hobby!

Aangezien mijn broeken allemaal veel te groot aan het worden zijn en ik het zonde vind om nieuwe broeken te kopen die ik maar heel even pas, heb ik een naaimachine gekocht! Ik ben de laatste tijd al veel bezig met haken, maar een broek haken zit er niet in.

Dus ik heb een naaimachine gekocht (en meteen wat stofjes) en ben aan de slag gegaan. Eerst maar wat oefenen met verschillende steken, want ik heb vroeger wel eens wat genaaid op de machine van mijn moeder maar dat stelde niet zoveel voor.

Broek innemen

Om mijn broeken in te nemen heb ik mijn broek binnenstebuiten aangedaan, met spelden toen smaller gemaakt. HEEL VOORZICHTIG de broek weer uit gedaan, weet nu namelijk ook hoe een speldenkussen zich nu voelt.. Daarna heb ik met speciaal krijt een lijntje getrokken langs de spelden. Met de naaimachine heb ik toen de broek ingenomen. Hij zit nu veel beter!

Mijn eerste rok!

De rok was even uitproberen, eigenlijk heel makkelijk. Een rechte lap stof zo breed als je middel. Dan naai je de zijkanten aan elkaar en aan de bovenkant naai je een stuk elastiek. Helaas staat dit model rokken mij (nog) niet, maar was wel leuk om mee te oefenen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s