Molokhia

Nog nooit van Molkhia  gehoord? Dat verbaast mij niets, had ik namelijk ook niet. Het is een Egyptisch recept uit het CWP receptenboekje. De omschrijving klonk veelbelovend dus gingen mijn moeder en ik gezellig aan het kokkerellen. Erg lekker recept!

Ingrediënten

  • 125 gram kip in stukjes
  • 1 dunne prei
  • knoflook
  • selderij
  • 300 gram spinazie
  • olijfolie
  • halve theelepel kerrie
  • halve theelepel peper
  • halve theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel kurkuma
  • 150 ml heet water (dit moet je later maar bekijken, is niet nodig..)
  • 75 gram sla
  • komkommer
  • dressing (azijn, water, mosterd, peper, bieslook)

Bereidingswijze

Snijd de kip in stukjes en kruid deze. Snijd de prei, selderij en spinazie. Verhit de olie in een anti-aanbakpan. Fruit de prei en voeg knoflook toe. Schep de kip er door. Als de buitenkant van de kip gaar is, voeg dan de selderij en de spinazie toe en roer goed door. Uit de spinazie komt veel vocht, mijn ervaring is dat je er geen extra water bij hoeft te doen.. Mocht het te droog worden of je wilt er meer vocht bij voeg dan het hete water toe en laat ongeveer 4 à 5 minuten op hoog vuur koken. Sluit daarna de pan met een deksel en zet deze op het laagste vuur. Laat de Molokhia in ongeveer 20 minuten gaar worden. Check af en toe de hoeveelheid water en voeg zo nodig wat toe.

Salade als bijgerecht

Koop kropsla, veldsla, rucola en/of gemengde sla naar keuze, meng met komkommer, maak een dressing van azijn, water en een mespuntje mosterd met peper en fijngehakte bieslook en roer dit door elkaar heen.
Eet smakelijk!

Een gedachte over “Molokhia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s