Heerlijke pittige kip!

Heerlijke pittige kip!

Een heerlijk recept voor pittige kip met tomaat, spinazie, aubergine en bloemkool.

Ingrediënten

  • 100 gram kipfilet, gesneden in stukjes
  • knoflook
  • 100 gram aubergine, gesneden in stukjes
  • 150 gram verse spinazie
  • 150 gram bloemkool
  • 1 vleestomaat in plakjes/repen
  • kruiden (djinten, ketoembar, chilipeper, paprikapoeder, cayennepeper, peper, Italiaanse kruiden)

Bereidingswijze

Snijd alle groentes en kook de bloemkool 8 minuten gaar. Snijd de kipfilet in stukjes en kruid deze. Bak daarna de gesneden kipfilet in een grillpan. Wanneer de bloemkool gekookt heeft deze afgieten en in een koekenpan/wok doen met de aubergine. Was de spinazie en laat dit uitlekken. Doe nu beetje bij beetje de spinazie bij de bloemkool en aubergine. Roer dit goed door. Laat de spinazie slinken.

Als de kip gaar is kan dit bij de groenten worden gedaan, goed doorscheppen. In de grillpan doe je nu de tomaat en Italiaanse kruiden. Als de tomaat beetje gebakken is kan het bij de rest worden geschept. Weer alles goed doorroeren. Even nog laten bakken.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s