Gezonde McDonalds!

Cambridge Weightplan FastFood!

Heerlijk fingerfood tijdens een dieet! Wat kan een mens nog meer willen? Het ergste wat ik mis tijdens CWP is brood. Ik eet normaal het liefste de hele dag brood. Ontbijt, lunch en diner is brood! Maar nu dus niet.. Dus een alternatief zoeken! En ik kom weer uit bij… Bloemkool!

Dit was voor het eerst dat ik met kipgehakt ging koken.. Ben blij verrast!

Ingrediënten

  • 100 gram bloemkool
  • 1 ei
  • 100 gram kippengehakt
  • 100 gram gemixte sla // ik vind rucola mix het lekkerste, maar je kan alle sla kiezen die je lekker vind
  • 50 gram komkommer
  • olijfolie
  • knoflook
  • kruiden (peper, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peterselie, basilicum, en wat je nog meer lekker vind)

Benodigdheden

  • oven
  • magnetron
  • bakvormpjes
  • blender

Bereidingswijze

In een kom doe je de kruiden voor de kipburgers, ik houd van knoflook dus heb er lekker flink wat doorheen gedaan. Je maakt kleine balletjes van het kippengehakt en drukt ze dan plat. We gaan de bloemkool weer hetzelfde klaarmaken als bij de “pizza”bodem. Nu alleen iets meer bloemkool gebruiken. Dus eerst weer in de blender, in de magnetron en daarna uitknijpen. Let op! Het vocht is erg heet! Daarna een geklutst ei erdoorheen doen en goed mengen. De mix doe je nu in bakvormpjes. Ik had achteraf liever 2 grotere gedaan.. Maar had ik niet, dus maar in muffinvormpjes. Wel goed invetten! Dit gaat nu de oven in voor 20 minuten op 200 graden. In de tussentijd kan je de kipburgers bakken, zet ze op laag vuur en lekker laten sudderen. Regelmatig keren. Ook kan je alvast de sla maken. Ik maak meestal gewoon een sla met een gemengde slamix (zo’n zakje) en daar doe ik dan komkommer bij en wat zelfgemaakte dressing (azijn, olijfolie, peper, dragon, mosterd, peterselie). Na 20 minuten de bakvormpjes uit de oven halen. De bloemkool”broodjes” zijn in de oven redelijk gestegen, ze zullen nu alleen wat gaan inzakken. Voorzichtig uit de vormpjes halen. Leg ze op een bord en leg daar de kipburgers op en wat sla. Daarbovenop nog weer een “broodje”. Niet vergeten lekker met je vingers te eten! Eet smakelijk!

ps. natuurlijk vind ik nu nog een alternatief recept hiervoor, ga ik volgende keer proberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s