Kip met tomaat uit de oven

2015-05-29 18.04.14

Dit is een heel makkelijk gerecht, wederom weer uit de oven! Ik vind dit soort gerechten ook erg makkelijk als je niets weet om te koken. Wat je lekker vind en in huis hebt gooi je bij elkaar in een ovenschaal en klaar is je eten. Dit is mijn laatste dag van deze tussenweek, dus alle groentes die ik nog heb kan ik hier in doen.

INGREDIËNTEN

  • 130 gram kipfilet, plat gedrukt met een mes of met de hand
  • knoflook
  • mespunt mosterd
  • olijfolie
  • 1 dunne prei
  • champignons
  • 1 tomaat in partjes
  • 150 gram bloemkool
  • 100 gram spitskool gesneden
  • kruiden (djinten, ketoembar, chilipeper, paprikapoeder, cayennepeper, peper, Italiaanse kruiden)

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 220 graden. Wrijf de kipfilet in met knoflook, olijfolie, mosterd en de rest van de kruiden. Snijd alle groentes en leg deze in een ovenschaal. Leg de kipfilet erop en besprenkel met olijfolie. Maal hierover nog wat extra peper.
Zet de schaal 10 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur tot 180 graden, keer de filet en
zet nog eens 10 minuten in de oven (of langer tot de kip gaar is). Dek de kip af met aluminiumfolie als hij te donker wordt .
Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s