Ik ben mooi!

Links Kimberly, rechts ben ik 12 jaar oud

Links: Kimberly, rechts: ik

Ik heb mezelf sinds mijn pubertijd eigenlijk nooit mooi gevonden. Vroeger op de basisschool was ik een erg mooie meid (al zeg ik zelf!), ik was dun, lang en had mooi lang blond haar. Na een verhuizing en een helse tijd op de middelbare school was mijn zelfbeeld gedaald tot het vriespunt. Ik werd depressief en vond mezelf niets waard. Dit resulteerde in foute vriendjes met nog meer problemen.

Tijdens mijn HBO veranderde er niet heel veel, gelukkig had ik wel een fantastische vriendin en huisgenoot waar ik veel liefde van kreeg. Al voelde ik me vergeleken hun altijd het lelijke eendje. Zulke prachtige meiden en ik was altijd de dikkerd.. Ook al worstelde 1 van mijn vriendinnen ook met gewicht, ze had wel een fantastische kleding stijl en is een ware artiest met make-up en haar haren. Ik ben dat nooit geweest, ik ben er altijd erg onhandig in geweest. Weet nooit wat me staat en hoe ik me goed moet opmaken.

Ik ben die depressie eigenlijk nooit uit gekomen. Tot de laatste jaren. Ik moest mezelf onder ogen komen en eerlijk zijn. Ik had hulp nodig. Dus ik ben in therapie gegaan. Na 2 hele zware jaren heb ik de depressie overwonnen! Ik kan weer oprecht zeggen dat ik me goed voel!

Het afvallen is echt een finishing touch, de kers op de taart. Het laatste stukje wat ik nodig heb om me goed te voelen. Mensen zeggen wel vaak, je moet jezelf ook mooi vinden ook al ben je dik. Anders helpt het ook niet als je straks bent afgevallen. Nou geloof me, dat is niet waar. Ik kon mezelf op sommige foto’s wel mooi vinden toen ik dikker was. Maar nu voel ik me ook mooier en ik vind het nu leuk om mezelf in de spiegel te zien. Natuurlijk baal ik nog van het buikje wat er nog zit, maar ik ben al zo blij met het verschil!

Soms zou ik wel eens een uurtje ofzo weer even mijn oude gewicht willen hebben, om echt het verschil te voelen. Als ik namelijk naar beneden kijk naar mijn buik is die nog steeds enorm.. Maar ik ben toch echt al 37 cm kwijt!

Ik ben mooi!

Lipstick time!

I Lipstick time!

Dit moet ik maar gewoon heel vaak tegen mezelf gaan zeggen. En als ik straks op mijn streefgewicht ben dan moet ik gewoon maar eens gaan shoppen met een personal shopper of met vriendinnen. Een hele nieuwe stijl en mezelf verder ontdekken. Nieuw lijf = nieuwe ikke! Ik ben nu bijna 25 en straks op mijn verjaardag ben ik gewoon herboren!

Met dank aan de therapie, vrienden en familie ben ik waar ik nu ben. Ik ben ze daar heel dankbaar voor en ben er sterker uit gekomen. Mijn verleden hoort in het verleden en dat is niet meer wie ik nu ben. Ik laat het los en houd mijn blik gefocust op de toekomst.

 

4 gedachtes over “Ik ben mooi!

  1. Lisa Enjoys Life zegt:

    Wat ben je ook een lekker wijf! Ik ben onwijs trots op je, met alles wat je doorgemaakt heb doe je dit gewoon wel allemaal even. Zelfbeeld is een bitch, ik heb je altijd prachtig gevonden. Konden we elkaar maar eens door elkaars ogen zien. ❤ Ik ben ZO blij dat je jezelf mooi vind, niks meer aan veranderen. 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s