Sushi van quinoa 

10252084_10206678087061880_5408530371634337634_nZoals sommige van jullie weten heb ik het boek van Rens Kroes gekocht, meer recepten volgen! Maar ik heb het nieuwste boek.. En toen mijn consulent mij dit recept liet zien uit het oude boek moest ik het uitproberen! Sushi van quinoa! Heel blij mee want ik ben verslaafd aan sushi. Als mensen mij vroegen wat ik het meeste mis tijdens CWP zei ik altijd sushi en een boterham kaas. Dus toen ik hoorde dat ik geen sushi mocht eten was dat wel even slikken.. Maar! Nu niet meer!! Er is namelijk een alternatief voor de 800!

Ingrediënten

  • 50gram quinoa
  • 2 norivellen
  • Wasabi
  • Sojasaus
  • Bouillon blokje
  • Vulling naar keuze (zalm, komkommer, surimi, wortel heb ik gebruikt)

Benodigdheden

  • sushimat

Bereidingswijze

Was de quinoa met warm water en giet daarna af (voorzichtig, in een zeef bijvoorbeeld). Doe de gewassen quinoa in een pannetje met water (minstens 100ml). Dit laat je ongeveer 15 minuten koken. Ik heb het iets langer gedaan.. Maar dit is ook voor het eerst dat ik met quinoa kook.. Bij mij was uiteindelijk al het water verdampt en was het klaar. Schep daarna de quinoa in een schaaltje en zet dit in de koelkast.

Ga de vis en groente snijden die je wilt gebruiken als vulling. Je kunt van alles gebruiken voor vulling (zo lang je let op de hoeveelheden en wat je wel/niet mag/lust). Zo kan je bijvoorbeeld ook een gebakken eitje gebruiken als vulling, tonijn of avocado. Ik heb gekozen voor zalm, komkommer, surimi en wortel. Dit snijd je in dunne lange stroken. Voor de wortel heb ik mijn spiraalsnijder geprobeerd.

De sushi kan je op verschillende manieren maken, dit ligt aan de keuze van je vulling en hoe groot je de sushi wilt hebben. Ik heb een kleine en grote sushi gemaakt. Ben helaas vergeten een foto te maken van de tweede kleine en de grote tijdens het maken.. Sorry! Je kunt 2 kleine maken en 1 grote of 4 kleine of 2 grote.

Om een kleine te maken scheur je het norivel door de midden. Leg de gladde kant naar boven en doe hier de quinoa op voor ongeveer 3/4. Dit is het makkelijkste met een lepel en kan je het een beetje aanduwen. Daarna leg je de vulling naar keuze op het midden van de quinoa. Hierna rol je de sushi op. Goed aanduwen, dit is een kwestie van oefenen. Ik heb nu al een aantal keren sushi gemaakt en ze lukken bij mij ook nog steeds niet altijd..

Om een grote te maken laat je het norivel heel en doe je er dus wat meer quinoa op, ongeveer de helft van wat we nu hebben klaargemaakt. Gebruik weer ongeveer 3/4 van het norivel. Voor een grote kan je wat meer vulling gebruiken. Leg de vulling naar keuze in het midden en rol de sushi op.

Daarna heb je een lange sushi, met een scherp (nat) mas heel voorzichtig en langzaam snijden. Het kan gebeuren dat hij open gaat of scheurt, dit is jammer maar is niet erg 😉 Komt tenslotte ook niet heel in de maag. Daarna mooi serveren en genieten van je zelfgemaakte gezonde sushi!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s