Een nieuwe bril

 

mijn nieuwe bril

 
Ik heb nu sinds 2,5 jaar een bril die ik dagelijks draag. Toen ik nog een tiener was heb ik ook een bril gehad maar die vond ik maar niets dus droeg die dus ook bijna niet. 

Maar 2,5 jaar geleden toch maar eens laten opmeten, had veel last van vermoeide ogen, migraine en zag niet zo heel scherp.. Moest dus toch een bril. En wat een verademing! Ik ben namelijk dus een beetje scheel en mijn ogen moesten altijd corrigeren. 

Was nu wel weer tijd voor nieuwe meting en bril. Was nu ook actie dat je tweede bril gratis er bij krijgt. Dus heb ook een zonnebril genomen (die duurt nog 2 weken). 

 Zo’n oogmeting is best vreemd. Eerst naar een huisje staren die wazig en weer scherp wordt.. Daarna een pufje op je oog. Na die tijd krijg je zo’n mooi groot apparaat voor je ogen en dan moet je steeds zeggen wat je ziet. Er worden verschillende lensjes voor je ogen geplaatst en dan vragen ze aan je wat beter is.. Dit verschil is soms zo klein dat het moeilijk is, soms weet je het ook echt niet meer. Wat de vorige nou scherper of deze? Je ogen zijn moeten weer even scherpstellen.. Toch twijfel. Blijft lastig en je blijft twijfelen. Hopen dat je goede sterkte hebt “gekozen”. Mijn ogen zijn iets veranderd in de afgelopen jaren.
Mijn gezicht is ook veel veranderd door het afvallen, mijn oude bril zakte steeds af van mijn neus. Na het meten moest ik dus een bril uitzoeken.. Ook zo’n lastige opgave! Was alleen dus ook niet iemand die me kan adviseren behalve de verkoopster. Maar na het passen van vele brillen blij met de gekozen bril! Hij zit goed op mijn neus en past bij mijn gezicht.

links is oud, rechts is nieuw

Een gedachte over “Een nieuwe bril

  1. Jan Dijkstra zegt:

    Fijn dat je bril goed past en dat je nu beter kan zien. Ik vind de bril je erg goed staan. Handig ook dat je meteen een tweede bril er gratis bij kreeg! Zelf ben ik ook een brillendrager en zonder bril kan ik niet zoveel zien. Gelukkig zijn brillen tegenwoordig erg stijlvol.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s