Dag #307 CWP 

IMG_8860Het is eindelijk zo ver! Ik heb vandaag besloten om af te gaan bouwen met Cambridge weight plan. Ik val namelijk niet echt meer af en heb de hele tijd erge honger. Ik moet naar mijn lichaam luisteren en het is dus tijd voor de volgende fase. Afbouwen en opbouwen!

Ik ben nu 52 kilo afgevallen en ben daar heel blij mee, meer dan ik ooit heb gedacht. Heb mijn streefgewicht helaas dus nog niet bereikt maar ik ga ook gewoon door met afvallen. Tijdens het afbouwen val ik hopelijk ook nog wat af en daarna hoop ik ook om af te vallen in combinatie met sporten en gezond eten.

IMG_8862-0

Waarom wilde ik afvallen?

Toen ik begon met het dieet heb ik voor mezelf bovenstaande lijst opgesteld om gemotiveerd te raken als ik het moeilijk zou krijgen. Op die lijst staan allemaal redenen waarom ik wilde afvallen. Een getal op de weegschaal was een lange tijd mijn doel de afgelopen weken. Maar ik realiseer me nu dat mijn doel veel meer is dan een getal. Dus zojuist heb ik de lijst weer tevoorschijn gehaald om te kijken of ik heb gehaald wat ik echt wilde.

 1. Beter voor mijn rug en enkel  ✓ ik heb geen last meer van mijn enkel en nog maar af en toe van mijn rug, maar dan voornamelijk door het sporten
 2. Gaan de ontstekingen weg ✓/ – mijn huid is zoveel beter geworden, nog niet helemaal perfect maar wel heel veel beter.
 3. Minder zweten ✓ wie had gedacht dat ik zelfs nu het andere uiterste zou hebben.. Heb het juist de hele tijd heel erg koud..
 4. Niet meer bang zijn om door bed/stoel te zakken ✓ nog wel soms de angst, maar dat is puur in mijn hoofd want daar is geen enkele reden meer voor. Behalve als de stoel gammel is 😉 
 5. Niet meer bang zijn om niet in een stoel/attractie te passen ✓ voor een stoel hoef ik zeker niet bang te zijn, ik kan op elke stoel nu (op kinderstoelen na!) comfortabel zitten zonder het idee te hebben dat ik nooit meer uit de stoel kom.. Attractie nog niet geprobeerd, maar zit vast ook goed.
 6. Me niet meer lelijk voelen ✓/ – dit is zoveel beter geworden, ik voel me soms zelfs sexy! Maar vind het nog steeds wel lastig vaak, ik zie mezelf nog 30kg zwaarder dan ik echt ben.
 7. Zelfverzekerder worden ✓ dit is zeker waar, niet alleen door het afvallen maar ook door alles wat er bij kwam kijken
 8. Weer leuke kleding kunnen kopen ✓ dit voelt nog heel raar, durf eigenlijk nog steeds niet in bijvoorbeeld een H&M kleding te passen.. Maar ik pas het wel allemaal, ik heb zelfs hele mooie rokjes en jurkjes gekocht en ik voelde me er zo sexy in!
 9. Sporten kunnen oppakken ✓ zelfs hardlopen, wie had dat ooit gedacht? Ik hardlopen? Ik niet in ieder geval! Maar ik ga nu lekker naar aquarobic en binnenkort hardlopen weer oppakken. Misschien later nog op zoek naar een andere sport, misschien een soort zelfverdediging ofzo. Tips?
 10. Me niet meer hoeven te schamen voor mezelf/verstoppen ✓ nergens meer voor nodig, ik mag er wezen!
 11. Me weer mooi voelen ✓ dit word met de dag beter, voel me soms zelfs sexy!
 12. Vriend krijgen ✓ heb een vriend gehad, dit liep helaas anders dan gedacht maar was ook een wijze les. Voel me in ieder geval zelfverzekerder en was een goede groei voor mezelf.
 13. Goed voorbeeld zijn ✓ dat zit volgens mij wel goed, op de Facebook groep en met deze blog hoop ik een voorbeeld en inspiratie te zijn voor mensen die ook willen afvallen. Als ik het kan kan jij het ook!

Wauw, de hele lijst dus af kunnen strepen! Sommige dingen zijn nog in progress maar komt zeker goed. Ben erg blij met wat ik allemaal heb behaald en ik bereik mijn streefgewicht uiteindelijk wel! En anders ben ik blij met wat ik al heb bereikt.

Morgen een finishing touch, een laserbehandeling voor littekens op mijn gezicht. Straks zal niemand mij meer herkennen die mij een tijdje niet heeft gezien. Ik ben echt een ander mens geworden.

De komende weken ga ik dus bezig met mijn op en afbouw weken, zal weer wat meer recepten delen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s