Een nieuwe start

Weight-Loss-Scale

Toch nog even een blog eruit op dit late uurtje, heb namelijk even wat van me af te schrijven!! Er is namelijk behoorlijk wat gebeurt en verandert sinds mijn vorige berichtje..

  • Ik ben verhuisd van Leeuwarden naar Ermelo
  • Heb een nieuwe baan in Harderwijk
  • Verliefd geworden en helaas ook weer een gebroken hart gekregen
  • Cambridge afgebouwd
  • Veel te veel gesnoept

Al met al nogal heftige en drukke tijd, veel stress en verandering. Dit gaf helaas ook de nodige emotie mee die bij mij meestal gepaard gaat met emotie eten. En zoveel hulp er is voor verslaving van bijvoorbeeld drank en drugs, zo weinig is er voor een eet verslaving. Want let’s face it, dat heb ik eigenlijk. Ik voel me kut, dus ga ik eten want dat geeft me een fijn gevoel.. Maar dan is het “uitgewerkt” en voel ik me weer klote.. Dus ga je weer meer eten.. De suiker helpt nog eens extra mee door je het gevoel te geven dat je nog meer en meer nodig hebt..

Omdat ik ook verhuisd ben naar een hele andere stad en mijn vorige consulent helaas niet mee kon nemen ging het afbouwen wat moeilijk. Dit heeft mijn oude consulent op afstand via Facebook proberen te begeleiden, maar was voor mij toch erg moeilijk. Vooral na die tijd liep het niet lekker.

Maar een nieuwe consulent zoeken vond ik niet zo eenvoudig, toch best iets persoonlijks en ik had een fantastische consulent!  De consulent die ik probeerde als eerste zat helaas vol. En bij de andere had ik toch minder goed gevoel of ze waren niet echt in de buurt. Dus zou ik niet even in een pauze van werk er heen kunnen fietsen. Ik werk lange dagen, dus na werk is vaak ook moeilijk.

Via de Facebook groep plaatste ik de vraag hoe ik het beste dit nu kon aanpakken, paleo dieet of toch weer even de 500 of iets anders? En zo kwam ik via via bij een consulent in de buurt. Daar op Facebook mee gepraat en kon de volgende avond (vanavond dus) al terecht! Zelfs in de avond is geen probleem. Plus ze zijn bevriend met mijn oude consulent. Hele geruststelling!

Was even spannend, een nieuwe consulent.. Maar dit was echt heel fijn! Een warm welkom bij dit stel, werd met open armen ontvangen en voelde me meteen op mijn gemak. Betrokken mensen die me graag willen gaan helpen.

Het beruchte moment.. Het wegen.. Het moest er toch weer van komen, lang niet willen weten.. Maar ik weeg nu dus 109,9kg 😦 Helaas toch die 100kg weer dik overheen! MAAR dit gaat nu weer naar beneden! Plan nu is om de 500 weer even te doen. Ik ga even cold turkey afkicken van het eten! En dan na die tijd paleo proberen of iets anders om weer een gezonde en normale relatie te krijgen met eten en met mijn lichaam.

Wish me luck! I’m going to need it…

group_icon_motivationalquotes

2 gedachtes over “Een nieuwe start

  1. Annet zegt:

    Heel goed Lisette… en je weet dat je het kan…. en dit keer zal je slagen!! en ik hoop zo dat je je heel snel goed zal voelen!! Succes!!! Op naar een mooie nieuwe start!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s