Alleen op vakantie naar Rhodos, Griekenland!

Lang geleden alweer dat ik een blog heb geschreven en er is veel gebeurt! Bereid je maar voor.. Dit gaat een lange post worden, vol met high highs en low lows.. Er is namelijk nogal veel gebeurt deze afgelopen weken, alleen op vakantie, oma overleden en contract verlening van mijn werk.. Dus ja nogal wat te vertellen! Dus mocht je nog geïnteresseerd zijn.. Keep reading!

High highs

Een paar weken geleden had ik besloten dat ik op vakantie wilde gaan en aangezien niemand mee kon zou dat een vakantie alleen zijn.. Veel gezocht naar leuke groepsreizen, maar kwam al snel tot de conclusie dat dat niet ging lukken want die waren allemaal veel te duur! Dus ben ik mijn opties gaan bekijken voor echt alleen op vakantie te gaan. Ik had al wel besloten dat ik naar een warm land wilde gaan, niet gewoon simpel naar de waddeneilanden ofzo. Was misschien een makkelijkere eerste stap geweest, maar ik dacht als ik het doe dan doe ik het goed. Dus zo heb ik mijn reis via Sunweb geboekt naar Faliraki, Rhodos Griekenland.

Liever alleen de foto’s bekijken ipv mijn lange en uitgebreide reisverslag lezen? Klik hier!

De reis – dag 1

2016-10-02-12-16-102 oktober was het dan zo ver, ik ging voor het eerst alleen op vakantie! Voor het eerst alleen vliegen.. Ojaa, dat had ik nog een beetje verdrongen.. Ik heb al wel eerder gevlogen, een keer op vakantie geweest naar Portugal en een keer naar Spanje. Maar dat was altijd samen met vriendin en dat was alweer meer dan 4 jaar geleden.. Gelukkig was Renske zo lief om mij uit te zwaaien op Schiphol! De reis begon met een lift naar Lelystad van mijn moeder, om daar in de stromende regen naar de trein te gaan met mijn koffer. Dus ik was al nat geregend, fijn afscheid Nederland! Daarna met de trein naar Schiphol waar ik met Renske nog even wat zou eten en drinken. Zij had alleen vertraging met de bus (door een sukkel in de bus die niet snapte hoe chip werkte) dus even lekker mijn zenuwen nog meer aanwakkeren daar in mijn eentje… Maar ik dacht, ik ben straks hele week alleen dus kan er maar beter aan wennen.

2016-10-02-15-27-22Het ging nu echt beginnen, na wat te hebben gegeten mijn koffer afgeven (en wegen.. spannend!) en daarna door naar de douane.. Nog een dikke knuffel van Renske en vanaf nu was ik echt helemaal alleen.. Dus daar stond ik met mijn handbagage bij de douane.. Alles in een bakje doen, electronica uit de tas en ook in het bakje doen, oja flesje water.. Snel opdrinken anders mag die niet mee.. Vest ook uit en op de band.. Doorlopen naar de scanner, alles helemaal in orde. Dus ik wou mijn tas en spullen pakken… Die waren alleen naar een andere band gegaan voor inspectie! Huh? Ik? Wat? Met een soort swap gingen ze langs de binnenkant en de rits van mijn tas voor een drugstest! Ik dacht echt dit is toch niet waar? Huh? “Is het goed als we in uw tas kijken?” – Ja hoor geen probleem! Hun van alles uit mijn tas halen.. Uiteindelijk was alles toch goed en mocht ik verder! Gelukkig! Ik moest alleen nog wel paar uur wachten op de vlucht.. Dus ik ging maar even wat rondlopen en heb nog een tijdschrift gekocht en een duckpocket 😛 mijn flesje nog maar even vullen met water.

2016-10-02-17-24-17Uiteindelijk zat ik dan om half 4 in het vliegtuig en begonnen we met taxiën.. Naar de polderbaan! Wat een pokke end.. En daar ook nog eens in de file staan om te kunnen opstijgen.. 45 minuten later zaten we dan eindelijk in de lucht! Wat vind ik vliegen toch leuk ^^ afgezien van de krappe stoelen dan.. Het werd alleen steeds bewolkter en bewolkter... In het begin is het indrukwekkend om die wolken te zien, maar na een uur heb je er wel genoeg van! We zaten op een gegeven moment midden in een grote wolk en we zagen alleen maar wit… Plus nog eens de turbulentie die er bij kwam kijken.

2016-10-02-22-45-369 uur Griekste tijd (is daar een uur later) landen we eindelijk op Rhodos vliegveld. Wat was het daar heerlijk warm! Meteen op zoek naar een toilet.. Nou dat was meteen duidelijk hoe het zou zijn de komende week.. Vieze wc’s zonder wcbril.. Juk! En wat blijkt… Je mag dus je wc papier niet doorspoelen! De riolering kan dat niet aan.. Dus altijd in een prullenbakje gooien.. Heel vies! Na wc bezoek mijn koffer ophalen en de bus opzoeken naar het hotel. Klasoukje van Sunweb had me al herkent toen ik mijn naam kwam vertellen om achter het nummer van de bus te komen. Had namelijk al contact gehad via Facebook. De bus gevonden en in het donker onderweg naar Anika’s in Faliraki. Daar inchecken en mijn studio bekijken. Zag er allemaal helemaal fantastisch uit! Ik zat in een gerenoveerde kamer en alles zag er heel netjes en modern uit. Mijzelf even opgefrist en toen beneden in het restaurant van het hotel wat gaan drinken met wat dames en een vader en dochter die tegelijkertijd met mij aankwamen met Sunweb. Toen was dag 1 van mijn vakantie al voorbij.

Dag 2

2016-10-03-10-43-58Aangezien ik nog geen boodschappen heb kunnen doen ging ik vandaag maar even gebruik maken van het ontbijtbuffet van het hotel. Daar heb ik heerlijk uitgebreid ontbeten, zoveel keuze en was allemaal erg lekker! Vandaag zou Klasoukje van Sunweb bij het hotel langskomen om excursies door te nemen, wat uitleg te geven nog en vragen te beantwoorden. Dus ik dacht dat ik mijn dag maar lekker bij het zwembad zou gaan beginnen. Het water was wel erg koud maar de zon was al heel erg lekker warm! Toen Klasoukje kwam heb ik 2 excursies geboekt bij haar, een dagtour over het eiland met een bus en Nederlandse gids op dinsdag en een dagtrip naar Lindos met de boot en ook een Nederlandse gids op zaterdag. Hierna ben ik richting het strand gegaan, onderweg een bikini gekocht (ja ik heb echt in een bikini liggen zonnen, mooie bruine buik joh!) en heb ik lekker paar uur op het strand gelegen en liggen zonnen. Wat was dat genieten zeg.

Wie eet hier wie?

Wie eet hier wie?

Ik moest alleen echt nog boodschappen doen en geld pinnen dus moest terug naar hotel (had namelijk mijn portemonnee met pinpas niet mee aangezien ik alleen was en ik wilde zwemmen). Dus ik terug naar het hotel gelopen en mijn portemonnee gehaald en weer terug naar beneden gelopen. Het hotel ligt namelijk onderaan een berg die op een heuvel weer ligt.. Dus iedere keer als ik naar het stadje of strand wil moet ik 20 minuten lopen.. Naar beneden is niet zo erg, maar naar boven..! Phoe! Maar ik vond een leuk supermarktje en heb hier wat brood en spullen voor ontbijt gehaald, wat fruit en wat drinken. Daarna met al die spullen dus de heuvel weer opsjouwen.. Blij dat ik weer bij het hotel was! Bedacht me alleen toen dat ik ook nog avond eten moest, ik had alleen geen puf meer om weer naar beneden te gaan (en dus weer naar boven!) en had gezien dat ze bij het hotel ook heerlijk eten hadden. Dus heb ik de ober gevraagd of hij mij iets kon aanraden en heb ik dus deze heerlijke vis gegeten <– . Daarna lekker naar bed want ik moest er de volgende dag vroeg uit voor de excursie!

Dag 3 – excursie rhodos tour

2016-10-04-07-07-34Vandaag had ik de tour met de bus over Rhodos, ik moest alleen al om half 8 bij een meeting point zijn voor de bus. Die was natuurlijk niet bij het hotel (zou toch ook veel te slim en logisch zijn natuurlijk) maar bij een supermarkt beneden.. Dus kwartier lopen ongeveer. En moest er wel ruim op tijd zijn werd verteld. Dus ik vroeg opstaan, lekker op mijn balkon ontbeten en daarna naar beneden gelopen om daar een prachtige zonsopkomst te zien. Iets over half 8 kwam de bus en begonnen we de tour. Eerst nog wat andere mensen ophalen van andere hotels en daarna reden we naar de Filerimos berg. Hier was een lange laan met bomen, de lijdensweg van Jesus, naar een groot kruis bovenop de berg. Vanaf daar heb je prachtig uitzicht over de Egeïsche zee tot aan Turkije. Ook kon je het kruis beklimmen, maar er stond al een rij om naar boven te gaan dus ik dacht ik ga lekker verder rondkijken. Ik zag nog een laantje met bomen en ben daar naar toe gaan lopen om te kijken of ik beter uitzicht kon vinden. Ik bleef verder lopen en ontdekte nog een paadje.. Nog weer stukje verder.. Nog weer verder.. Uiteindelijk een kleine ruine gevonden en een soort bunker van de oorlog. Nog weer stukje verder en door de bosjes heen gekropen en daar echt het meest prachtige uitzicht ooit gezien! Adembenemend mooi, was echt even ontroerd! Hier een filmpje van het uitzicht.

Na dit avontuur met de bus weer verder gegaan voor de volgende stop, namelijk Kamiros waar we een akropolis gingen bezoeken. Leuk weetje:

Een akropolis is letterlijk een ‘hoog gelegen stadsburcht‘ in het klassiek Grieks.

De akropolis was een hoger gelegen deel binnen of net buiten een Griekse stad, bijvoorbeeld op een natuurlijke heuvel of citadel. Hier bevonden zich de politieke, militaire en/ of godsdienstige functies van de stad, maar vaak bleven alleen de heiligdommen over.

Bron

Deze akropolis dateert uit 600 BC, niet voor te stellen hoe lang dat geleden is en dat er dus hier mensen rondliepen waar ik nu loop.. Met dat idee in mijn achterhoofd is het allemaal nog indrukwekkender. Wat ze toen al konden bouwen en hoe mensen toen leefden. Deze stad is gebouwd met 3 levels, bovenop was de akropolis, een tempel voor Athena. Ook was daar een groot reservoir voor water waar wel 600m³ water in kon. Op het midden level waren de huizen en straten. Op het onderste level was een tempel en een soort plein waar bijvoorbeeld offers werden gedaan.

Ik ben helemaal naar boven geklommen met de gids (Connie), ze wist super veel en heeft zoveel verteld. Het was een hele klim naar boven, sommige plekken waren behoorlijk stijl en glad. Toch helemaal naar boven geklommen en was echt heel indrukwekkend om dit allemaal te zien.

2016-10-04-14-46-39Na deze stop gingen we verder over het eiland naar een strandje daar vlakbij en daar hebben we even wat gedronken. Daarna doorgereden naar berg Ataviros, vanaf daar hadden we mooi uitzicht op het kasteel Kritinia. Helaas was hij wel erg ver weg dus kon ik het niet goed zien, zag er in de verte al erg indrukwekkend uit. Daarna zijn we naar een wijngaard gegaan, daar kregen we allemaal lokale wijnen te proeven. Heel erg lekker en leuk om te doen natuurlijk. Na die borrels zijn we doorgereden naar Embonas waar we wat gegeten hebben bij een restaurantje. We gingen daarna weer een stuk verder rijden om ergens even te stoppen voor foto’s en een borrel (soúma). Vanaf daar konden we heel erg goed het kasteel van Monolithos zien.

2016-10-04-15-22-08Hierna zijn we het eiland overgestoken en richting Apolakkia en Notia gereden. Dit was best even een indrukwekkend stuk, hier zijn namelijk 2 grote bosbranden geweest in de afgelopen jaren, afgelopen juni en in 2013 ook. Het ene gebied was net aan het bijkomen van de brand, is het gebied ernaast in de brand gegaan. Het was heel indrukwekkend om zo’n mega groot gebied helemaal zwart te zien, alle bomen niet meer dan een klein assprietje nu. Hele grote bergen helemaal zwart.. Hierna zijn we nog langs een lokale pottenbakker gegaan, die gaf een demonstratie en we mochten in zijn winkeltje rondkijken naar alles wat hij had gemaakt. Erg mooi allemaal. Daarna terug naar het hotel gereden, hier heb ik lekker bij het restaurant samen met wat mensen gezellig wat zitten eten om daarna doodmoe naar bed te gaan.

Dag 4

2016-10-05-09-06-49In Nederland kan ik al niet uitslapen, maar hier helemaal niet! Als ik 7 uur lokale tijd (6 uur NL dus!) wakker ben is dat uitslapen.. Het bed is zo keihard!! Maar dit is helemaal niet erg, kan ik heerlijk op het balkon te ontbijten en om daarna lekker naar het strand te gaan en daar heerlijk wakker worden in de zee en zon. Lekker even een rustig dagje vandaag, beginnen bij de zee en eindigen bij het zwembad. Daarna even lekker opfrissen en dan uit eten bij Maria’s, een tip van een stel uit het hotel. Heerlijk stukje lopen over het strand en daar heerlijk lokaal eten. Na die tijd in het donker door de branding weer terug lopen. Heerlijk ontspannen dagje zo.

Dag 5 – Dagje Rhodos stad

2016-10-06-09-25-22Op aanraden van Klasaukje vandaag met de watertaxi naar Rhodos stad. Om half 9 stond ik op het strand klaar, te wachten op de watertaxi naar Rhodos stad. Ging (voor de mensen die naar Lindos gingen) alleen niet helemaal zoals gepland.. De boot naar Rhodos stad en de boot naar Lindos kwamen namelijk tegelijkertijd ongeveer aan.. De boot naar Lindos was iets eerder.. Die kon alleen niet op het strand aanmeren.. Dus die heeft 2 kleine bootjes die naar het strand varen om passagiers op te halen.. De boot naar Rhodos stad echter.. Die kan wel aanmeren op het strand.. Dat deed hij dus toen net de bootjes gevuld waren met mensen.. Die kregen dus meerdere grote golven over zich heen! Bootjes waren bijna omgegooid door de kracht van de grote boot.. Was echt zo zielig voor die mensen! Terwijl de mensen hard aan het schreeuwen en vloeken waren moesten wij snel aan boord komen en is hij gewoon weggevaren zonder ook maar wat te zeggen/regelen.. Heel raar..

2016-10-06-11-44-39-1Een mooie boottocht naar Rhodos stad gehad, daar aangekomen moest ik het zelf redden.. Had nu namelijk geen gids mee die me kon vertellen waar ik heen moest gaan en wat wat was. Ik wist alleen dat er een oud en een nieuw gedeelte was, het oude gedeelte had cultuur en mooie dingen te bezichtigen en het nieuwe gedeelte was net als Amsterdam. Dus ik wist wel waar ik heen ging, juist het oude gedeelte! Om het oude gedeelte heen staat een grote stadsmuur, dus ik ben de eerste poort die ik tegenkwam in gegaan en kwam toen bij een prachtig kasteel uit. Namelijk het Palace of the Grand Master of the Knights of Rhodes, heel erg mooi en indrukwekkend om te zien. Daarna kwam ik in het toeristische gedeelte, met nekbrekende steentjes op de grond en gekke toeristen. Dus ik ben snel een zijstraatje ingedoken. Zo heb ik aardig wat leuke en gekke dingen gezien. Bijvoorbeeld tussen al het moois een park waar duidelijk snachts heel veel daklozen slapen.. Paar keer op doodlopende straatjes uitgekomen en moest ik dus weer terug. En uiteindelijk toen ik weer terug richting de haven wilde gaan was ik verdwaald.. Ik was wel bij het water uitgekomen uiteindelijk.. Maar ik moest naar de andere haven.. Dus moest ik toen nog heel ver lopen. Halverwege even gestopt om ergens te eten bij een sapbar, maar ging vooral om de fantastische locatie (zie foto hier links). Uiteindelijk weer bij de watertaxi uitgekomen en weer terug naar Faliraki gegaan. Bij het hotel lekker nog gezwommen in het zwembad en daar in de avond bij het restaurant heerlijk gegeten.

Dag 6

2016-10-07-18-49-35Vandaag weer een lekker rustig dagje gehad, weer begonnen bij het strand en geëindigd bij het zwembad. In de avond ben ik weer het stadje ingegaan en heb ik heerlijk gegeten bij Greek Spirit. Was wel een beetje gek, ik was de enige gast.. Maar dat is toch wel beetje overal zo, het einde van het seizoen en het is echt heel erg rustig. Vind ik wel heel erg lekker zo, maar kan me voorstellen als je hier komt voor feesten enzo dan is het teleurstellend. Gelukkig kwam ik daar niet voor. Gewoon lekker even uitrusten en genieten.

Helaas was de rust beetje verstoord, er was namelijk nieuws over de stakingen.. Het vliegveld van Rhodos ging ook staken en dat zou betekenen dat wij zondag niet zouden kunnen gaan vliegen. De reisleiding was druk bezig om alles te regelen en uit te zoeken. Het idee was nu om zaterdagavond terug te gaan vliegen ipv zondagavond. Dus een hele dag korter op vakantie.. Of als dat niet zou lukken, misschien een week langer blijven. Maar aangezien ik de volgende dag op excursie ga naar Lindos moest ik dus deze avond alvast mijn koffer inpakken.. Heel raar en onzeker gevoel zo.

Dag 7 – excursie Lindos

2016-10-08-12-00-47Wederom heel vroeg opstaan, naar de meetingpoint voor de bus en vanaf daar naar andere hotels om andere mensen op te pikken. Daarna naar Rhodos en daar stapten we op een grote boot om naar Lindos te varen. Wel zat ik de hele tijd in stress omdat ik zat te wachten op nieuws of ik wel/niet die avond terug naar huis zou gaan vliegen. Maar lekker wat gaan varen, de stroming was alleen behoorlijk wild. We zouden namelijk gaan zwemmen bij de Antony Quinn Bay, maar de stroming was te sterk. Dus zijn we doorgevaren naar Lindos. Heel erg mooi om die oude akropolis te zien op de berg. Daar zijn we de berg gaan beklimmen, dit kon met ezels of met de benenwagen. Ik vond het nogal zielig voor die ezels om mij naar boven te brengen. Daarom met de benenwagen omhoog! Op de heenweg hebben we de ezelroute genomen, dit was volgens Connie (de NL gids) de makkelijkste route naar boven. Deze route moesten we alleen niet naar beneden nemen want die was te gevaarlijk dan, veel te stijl. Dat was hij zeker. Phoe. Blij toen ik boven was.

Boven bij de akropolis aangekomen kregen we het verhaal van Connie te horen over de geschiedenis ervan. Daarna konden we zelfstandig rondlopen. Erg mooi allemaal en prachtig uitzicht!

 

Hierna weer zelfstandig naar beneden, phoe wat was het heet zeg! Ik had bikini hele dag al aan omdat ik lekker zou gaan zwemmen tijdens die boottocht.. Op de heenweg kon het niet, dus hopelijk op de terugweg. Alleen werd dat nog even spannend want ik wist nog steeds niet of ik die avond zou terugvliegen of niet. Als ik wel zou vliegen dan moest ik vanaf Lindos met de taxi terug naar Faliraki ipv met de boot naar Rhodos stad en dan met de bus naar Faliraki. Dus Connie met hoofdkantoor gebeld tijdens de lunch en die vertelde dat de plannen gewijzigd waren. We zouden nu zondagochtend met de boot naar Turkije gaan en vanaf daar vliegen naar Nederland.. Even later belde mijn reisleiding mij en vertelde dit ook, moest mijn gegevens doorgeven en dan zouden zij een visum regelen voor mij. Wat een avontuur allemaal..

2016-10-08-16-33-06Maar prima, ik wist in ieder geval dat ik die avond niet terug zou gaan vliegen. Dus ik kon met de boot weer mee terug. Helaas was het weer ineens helemaal omgeslagen, het waaide heel erg hard en er waren zwarte wolken ineens boven ons. Dus toen we naar Tsambika Beach gingen was de stroming wederom veel te sterk om te zwemmen. De kapitein had gehoord dat het bij de Antony Quinn Bay nu wel rustig was, dus daarheen gegaan en mochten we daar wel zwemmen. Alleen had ik toen niet zoveel zin meer.. Het was koud en zag er niet naar uit dat de zon nog zou gaan schijnen.. We moesten daarna nog een heel stuk varen met die harde wind dus leek mij geen goed idee. Dus naar Rhodos stad gevaren en vanaf daar met de bus naar Faliraki.

Bij het hotel aangekomen zaten daar meer mensen die met Sunweb op vakantie waren en die dus met hetzelfde zaten als ik, dus met hun gepraat erover. Werd me al snel duidelijk dat Turkije minder goed plan leek dan ik dacht, niet helemaal veilig daar en daar had ik niet aan gedacht. Dus toen ik mijn ouders daarover wilde bellen met nieuws was ik ook beetje verbaasd dat ik mijn vader aan de lijn kreeg die ook ineens zei dat hij moest ophangen en dat ik het later wel zou begrijpen.. Ik had toen al het vermoeden dat er iets aan de hand was. Even later toen ik beneden in het restaurant aan mijn cocktail en diner zat werd ik gebeld door mijn moeder. Die vertelde me dat het heel erg slecht ging met mijn oma. Dat die waarschijnlijk elk moment zou kunnen overlijden.. Dat zat er wel al een hele tijd aan te komen, ze was erg ziek, kanker 😦 maar het ging nu ineens wel heel snel. Ik had niet gedacht zo snel. Dus ik zat daar alleen in Griekenland met mijn verdriet en mijn ouders in Nederland. Even kunnen bellen met mijn moeder en verteld dat ik wel naar huis zou kunnen komen en dat ik wel zorg dat ik meteen naar hun toe zou komen. Even later werd ik door de reisleiding gebeld dat de staking toch niet doorging en dat we gewoon konden vliegen via Rhodos, alle stress voor niets dus. Heb haar verteld over mijn oma en gevraagd of ze me kon helpen met een taxi regelen. Ging ze voor me uitzoeken. Daarna in mijn kamer nog even gebeld met Lisa, even toch mijn verhaal kunnen doen.

Dag 8

2016-10-09-17-57-01Laatste dag, beetje gekke dag zo. Had meeste al ingepakt dus dat was niet veel werk. Alles klaar gezet en toen nog even naar het strand gegaan. Nog even zoals traditie de zee gedag zeggen. Was wel even dubbel gevoel. Na die tijd weer naar het hotel, mijn spullen gepakt en sleutel ingeleverd. Daarna bij het zwembad gaan liggen, lekker wat zonnen nog en zwemmen. Tussendoor proberen een taxi te regelen die me die nacht naar mijn ouders kon brengen. Dit bleek moeilijker dan gedacht. Uiteindelijk heeft Lisa vanuit Nederland een taxi geregeld want het lukte mij niet vanuit Griekenland. Heel fijn dat ze mij kon helpen daarmee. Rond 6 uur werden we opgehaald bij het hotel en zijn we met de bus naar het vliegveld gegaan. De terugvlucht was druk en mensen waren onrustig en irritant, geen idee waarom. Gelukkig had ik mijn telefoon opgeladen en kon ik muziek luisteren. Om 00:10 landen we in Nederland en ben ik weer terug in het koude kikkerlandje. Op zoek naar de taxi en naar mijn ouders. Daar aangekomen was mijn vader nog wakker en hebben we heel even kort gepraat. Ik heb lekker met mijn katjes geknuffeld die mij heel erg hadden gemist en ben toen naar bed gegaan.

Die ochtend werd ik wakker en belde mijn moeder, die verteld mij dat die ochtend mijn oma was overleden. Mijn vakantie was patsboem voorbij en kon niet echt nagenieten. Dit is ook voor het eerst dat ik “vertel” over mijn vakantie.. Nog niemand zo uitgebreid over mijn vakantie kunnen vertellen omdat ik en de rest te verdrietig was. Vorige week zaterdag was de crematie en heb ik ook een verhaaltje kunnen vertellen samen met mijn moeder.

Wat mis ik mijn lieve oma. Wat was ze trots op mij.

 

Een gedachte over “Alleen op vakantie naar Rhodos, Griekenland!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s