1,5 meter.. Conflict tussen de brave Liset en de rebel Liset

Duss wat kan de wereld veranderen in zo’n korte tijd! 4 maanden geleden keken we uit naar de heerlijke lente en zomer, festivals en op vakantie gaan.. Ergens in de verte was wat rumoer vanwege een griepje.. Pff wij nuchtere Nederlanders draaien onze handen niet om voor een griep, dan gaan wij gewoon door met werken…

Een maand later zaten we ineens in een “intelligente” lockdown.. En nu vandaag leven we in een zogenaamde 1,5 meter samenleving… Je mag alleen binnen 1,5 meter komen van mensen met wie je samenwoont… HUH?! Als iemand dit een half jaar geleden tegen je had gezegd had je het niet geloofd.. En nu moeten we er ineens aan houden…

Brave Liset, bange Liset

De eerste paar maanden was brave Liset heel gehoorzaam.. Ik bleef thuis, vermeed al het contact en ging alleen naar lokale supermarktje in het dorp om boodschappen te doen… Dit duurde en duurde.. En het werd zo erg dat ik weer terugviel in oude angststoornissen.. Ik heb namelijk heel lang hele erge pleinvrees gehad, zo erg dat ik niet eens in mijn eentje naar de supermarkt durfde te gaan. Deze angstige gevoelens kwamen weer meer en meer naar boven. Ik werd bang om zelfs maar een blokje om te lopen en het werd steeds erger en erger..

Rebel Liset, single Liset

Tjah rebel Liset is al bijna een jaar vrijgezellig.. En heeft toch ook zo haar behoeftes.. Paar maanden lang geen enkele aanraking, want dat mocht niet.. Ik woon alleen met mijn 3 katjes dus niemand om binnen de 1,5m bubbel te komen.. Vriendin en haar kids heb ik op afstandje gezien in die tussentijd maar mijn hele lijf schreeuwde om een knuffel, aanraking, HUIDHONGER!

En als je dan leuke kerel ontmoet.. Hoe ga je dan 1,5 meter daten….? Allemaal leuk en aardig die online tips maar uhm lijkt me niet echt mogelijk. Moeten de single mensen maar alleen blijven voor een paar maanden, half jaar, jaar, paar jaar…? Tuurlijk, goed idee… NOT!

Dus ik heb paar dates gehad, niet op 1,5 meter.. Zonder succes xD maar dat staat los van deze gekke Corona tijd… Maar rebel Liset had toch wel behoefte aan weer wat contact. Dus knuffelen met vriendin en kids, mijn ouders, op date.. Ik blijf mijn gezonde verstand gebruiken, maar ik ga niet langer op 1,5 meter leven van mijn dierbaren.

Dit is dus verboden…..

Verboden?

Oke.. Het is dus nu verboden om met “vreemden” binnen 1,5 meter te zijn.. Nou ik weet niet of je laatste periode weer buiten bent geweest, maar terrassen zitten vol met dit mooie weer en het is weer gewoon druk.. Rustiger dan normaal misschien, maar zeker niet met 1,5 meter.

Alles is ook zo schijn, zoals mondkapjes in het OV.. Huh? Die waren toch niet veilig genoeg… En waarom dan alleen in OV? 2 seconden later als je uit de trein stapt dan hoeft het ineens niet meer… Is het virus alleen nog maar in een trein en bus?

Nu willen ze zelfs een wet, het is strafbaar om straks binnen 1,5 meter te zijn van elkaar..

Dubbel, tegenstrijdig

Het voelt zo dubbel allemaal, ik ben absoluut voor veiligheid en de brave Liset vindt het maar niets om tegen de regels in te gaan.. Maar ik wil gewoon wel met vriendinnen kunnen afspreken, op date kunnen gaan als ik een keer een kerel heb gevonden die mij aan kan en ook gewoon naar familie kunnen gaan..

Ik snap dat we om de veiligheid moeten denken.. Maar 1,5 meter van elkaar leven is NIET de manier. Dat is niet te doen.. En een vaccin er door proberen te krijgen met allemaal shady achtergronden lijkt me ook niet de manier.. Of een app die alles volgt van mensen… Uhm klinkt mij allemaal iets teveel als een hele enge aflevering van Black Mirror…

Extremen

Maar ik word ook zo moe van alle extreme tegenhangers… Alles is tegenwoordig echt zo zwart wit en extreem. Als je niet tegen bent dan ben je voor… En vice versa.. Uhm nee, dat niet.

Gisteren reed ik naar een park om even te genieten van de natuur.. Onderweg kwam ik een hele stoet auto’s tegen met spandoeken en microfoons.. Over dat hun vrijheid wordt ontnomen enzo…

Ja oke, goed dat mensen zich laten horen. Maar jammer dat het dan weer meteen zo extreem moet. Net als met de black lives matter movement.. Mensen gebruiken dit soort situaties om misbruik te maken van de onrust. Ja het moet besproken worden en moet veranderen. Maar dat gaat niet gebeuren door de extreme rellen die ik voorbij zie komen in Amerika bijvoorbeeld en in Nederland ook helaas.

Niemand luistert naar een krijsend kind…

Laatste tijd word ik zo moe en verdoofd van de wereld om me heen. De hysterie en chaos.. Waarom zijn er geen leiders aan de top die kalm en rustig kunnen blijven en met hun boeren verstand een goeie oplossing kunnen bedenken.. Waarom zijn wij mensen allemaal zo raar en dom.. Kiezen van verkeerde mensen die ons zouden moeten sturen..

Dit was mijn tantrum..

Oke ik heb even kunnen klagen en mijn verhaal kunnen doen.. Voel me zo machteloos in deze situatie en ik heb er een hekel aan om geen controle te hebben over dingen. Ik blijf voorlopig mijn boerenverstand gebruiken, zolang ik en de mensen om me heen gezond zijn ga ik gewoon met hun afspreken en geef ik ze een knuffel. Ik ga gewoon daten (wanneer die kerels inzien hoe geweldig ik ben xD) en ik ga weer gewoon mijn ding beetje bij beetje oppakken. Sigh..

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s