Kip met roergebakken spinazie

Dit is een recept uit het Tussenweekboekje van CWP. Een makkelijk en snel recept. Met iets wat meer kleur. De kip kan je zo pittig maken als je zelf wilt, ik vind pittig erg lekker!

Ingrediënten

  • 125 gram (rauw gewogen) kipfilet
  • knoflook
  • kruiden: italiaanse kruiden, kerrie (zonder zout!), peper
  • 300 gram verse wilde spinazie
  • 2 romatomaten, in blokjes gesneden
  • 5 champignons, in vieren gedeeld
  • 1 dunne prei, in ringetjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • handjevol verse basilicum

Bereidingswijze

Was de spinazie en laat deze uitlekken. Snijd de kip in stukjes en kruid deze. Maak de rest van de groentes vast klaar door alles te snijden en te wassen.

Bak de kip in een grillpan als je die hebt of anders in een gewone koekenpan. Ondertussen kun je de groentes in een andere pan gaan bakken. Begin met de tomaat, champignons en prei. Daarna voeg je in gedeeltes de spinazie toe. Dit goed door scheppen, de spinazie zal namelijk erg gaan slinken. Als alles klaar is kan je de kip bij de groentes doen en even door roeren.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s